Å studere i utlandet er en opplevelse og en reise alle bør gjøre dersom de har muligheten til de i løpet av livet. Den største hindringen for mange er dog økonomien, ettersom det er langt fra gratis å ta ett eller flere semester i det store utland. Alt avhengig av hvor du skal reise vil naturligvis også kostnaden variere, men uansett vil det for de fleste studenter være nødvendig med et lån for å kunne ta studier i utlandet. Hvilke lån kan man ta søke om?

Stipend og lån via skolen

De fleste høgskoler og universiteter i Norge har samarbeider med utenlandske studiesteder slik at man kan søke seg inn på ett eller flere semester der. Enkelte utdanninger er også mulig å ta i sin helhet i utlandet, og man kan søke om stipend og studielån for utenlandsstudier på samme måte som man søker om det for å ta studier i Norge. Allikevel er det slettes ikke sikkert at disse summene er store nok til å dekke det man måtte ha av bo- og leveutgifter, så det vil for de fleste være nødvendig med oppsparte midler på forhånd. Men det finnes også andre alternativer.

Forbrukslån for studier i utlandet

Har man virkelig lyst til å studere utenlands, men mangler den kapitalen som skal til for at det skal være realistisk, så kan det være en løsning å ta opp et forbrukslån. Disse lånene er kjent for sin høye rente, men det behøver nødvendigvis ikke være så ille dersom det ikke er snakk om alt for store summer i en god bank. Et lån på 40-50 000 kroner kan være nok for å realisere drømmen om utenlandsstudier, og i mange banker kan man søke om avdragsfrihet de første månedene. Det betyr at hvis du for eksempel har en jobb når du kommer hjem til Norge igjen, så kan du betale tilbake oppholdet ditt i etterkant uten større problemer.

Sjeldent mulig å jobbe i utlandet

Ettersom de færreste land tillater at studenter jobber under oppholdet, så vil det være vanskelig å tjene noen ekstra kroner her. Derfor er man avhengig av studielånet og den støtten man får fra staten, noe som sjeldent byr på et luksuriøst opphold. Derfor bør man absolutt vurdere forbrukslån som et alternativ hvis man virkelig vil gjøre opplevelsen til det helt spesielle. Ja, det vil koste deg ekstra i form av renter og gebyrer, men minnene du skaper vil kanskje være verdt hver krone?