Det er mange måter å skaffe seg et lån på. En måte er å trappe opp på døra til banken og spørre rett ut. Dette er ikke alltid den beste løsningen. Grunnen er at bankene tjener på at du vil låne penger av dem og det er dermed ikke gitt at du da får de beste tilbudene. Derfor er kanskje den vanligste måten nå til dags å gå via en låneformidler når man skal ta opp et forbrukslån. Her til lands er vi veldig opptatt av pris og søker alltid etter muligheten for å betale så lite som mulig i ekstrakostnader på lånet. Dette er en av grunnene til at låneformidlere er blitt så populære.

Låneformidler vs. bank

En låneformidler kan sees på som en link mellom deg og banken. Disse samarbeider gjerne med flere banker samtidig for å kunne tilby deg de beste lånevilkårene. En låneformidler er med andre ord ikke en bank, og har derfor ingen penger å tilby deg direkte. De forenkler egentlig bare søknadsprosessen ved å la deg fylle inn en søknad som de igjen sender videre til flere banker. På den måten får du mange tilbud tilbake uten nærmest å løfte en finger. Dette er soleklart den enkleste måten å søke om et forbrukslån på og i mange tilfeller får man gjerne også svar på dagen.

Det finnes mange forskjellige låneformidlere der ute. Du har kanskje har sett reklame for enten Lendo eller OPP Finans på TV? Nettsidene deres har enkle skjemaløsninger som gjør det lett for deg å fylle ut en lånesøknad. Her finner du også renteinformasjon. Så snart søknaden er behandlet vil du få et priseksempel fra hver av bankene. Dette gjør det enkelt å sammenligne de ulike tilbudene og velge det beste.  

Hvem kan bruke en låneformidler?

Alle som trenger et forbrukslån kan gå via en låneformidler for å få lånet innvilget. Søkekriteriene er stort sett de samme som hos bankene, men det har i mange tilfeller vist seg at det er lettere å få søknaden godkjent ved hjelp av en låneformidler. Dette er fordi det er stor konkurranse mellom bankene og de godkjenner gjerne søknaden for å unngå at låneformidleren får et bedre tilbud fra en annen bank og dermed mister deg som kunde.

Rådgivning

Mange låneformidlere hjelper deg ikke bare med å få de beste lånevilkårene, men kan også bistå deg med rådgivning. De hjelper deg med alt fra hvor stort lån du bør ta, hvilke banker som er å foretrekke eller spørsmål omkringliggende lån og renter. Låneformidlerne tjener ikke noe ekstra på å anbefale en bank fremfor en annen, men de mottar provisjon dersom de skaffer banken en ny kunde.

Rådgivning er i de aller fleste tilfeller gratis og foregår gjerne på nettet. Dette er på mange måter et mye smartere alternativ enn å søke rådgivning i en bank. Bankene ønsker å tjene penger på deg, mens låneformidlerne ønsker å forhandle frem de beste lånevilkårene for dine behov.

Eksempler på låneformidlere

På nettet finner man en stadig voksende jungel av låneformidlere. Noen samarbeider med flere banker, mens andre er en spesifikk banks finansieringstilbud. Nedenfor finner du en oversikt over noen av de mest populære låneformidlerne i Norge.

Lendo – Kanskje det mest populære alternativet i landet. Det er flere grunner til dette. Lendo samarbeider med mer enn ti banker som alle kjemper om å gi deg det beste tilbudet. Her kan man søke om opptil 500 000 kroner, noe som er blant det høyeste forbrukslånet man kan få i Norge. I tillegg har Lendo fokus på både trygghet og sikkerhet. De har samme sikkerhetsløsninger som mange av verdens ledende banker og tilbyr deg en trygghetsforsikring som hjelper deg med lånekostnadene om noe skulle skje.

OPP Finans – DNBs finansieringstilbud er uhyre populært her til lands. Dette kan kanskje være fordi de har satset hardt på promotering, både i TV-reklame og web-annonser. I likhet med Lendo tilbyr de lån opptil 500 000 kroner. Renten starter på 7,5% og nedbetalingstiden på de største beløpene kan settes til maks 15 år.

Axo Finans – Har en kjapp responstid på søknadene og det er mulig å låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. Hvis man sender inn søknaden før klokken 16.00 i ukedagene vil man få svar l løpet av dagen. De samarbeider med blant annet DNB, Santander Consumer Bank, YA Bank og BankNorwegian for å tilby deg de beste lånevilkårene.

Frogtail – Denne låneformidleren spesialiserer seg på mindre lån enn de foregående tre. Her kan man maksimalt låne 20 000 kroner og nedbetalingstiden er betydelig kortere. Her er også responstiden kjapp. Får man søknaden godkjent før klokken 13.00 på en hverdag vil pengene komme på konto samme dag senest klokken 17.00. Søknadsskjema fyller du enkelt ut på deres hjemmesider.

Referanser:

Lånutensikkerhetguide.no

Lånutensikkerhetguide.no/laneformidlere/