Sliter du med gamle smålån med høye renter, og dyre kredittkort som du kanskje har brukt litt mer enn du burde ha gjort? I så fall kan dette virke som en vanskelig situasjon å komme seg ut av, men gjennom refinansiering av dyre lån og kredittkortgjeld er det helt klart mange fordeler. Refinansiering kan spare deg for mer enn du tror – og vi skal her nevne seks store fordeler med nettopp dette.

Du kan bli gjeldfri raskere

Den utvilsomt største fordelen med refinansiering av dyre lån og kredittkortgjeld fortjener førsteplassen i denne oversikten – nemlig at du kan bli gjeldfri langt raskere. Dette fordi du ved å refinansiere betaler mindre i renter og gebyrer, og ved å bruke disse pengene på avdrag i stedet, så vil du kunne korte ned nedbetalingstiden med måneder eller år. Alt avhengig av hvor høy gjeld du har.

Du sparer penger hver eneste måned

 

Ved å refinansiere til et moderne forbrukslån hos en billig bank, så slipper du dyre smålån og høy kredittkortgjeld. Dette gjør at du sparer ganske mye penger, ettersom du nå betaler termingebyr kun til én kreditor fremfor 2-3-4-5-6 stykker. I tillegg vil rentenivået trolig være på rundt 15 prosent, i motsetning til at du kanskje nå betaler mellom 25 til 35 prosent i rente. Det er helt klart mye penger å spare hver eneste måned.

Du får kun én kreditor

Ved at du nå får kun én kreditor å forholde deg til, så blir det enklere å være motivert til nedbetalingen av gjelden. Det ser samtidig bedre ut når du skal søke om boliglån, billån eller andre typer lån, at du kun har ett lån fra før av – og ikke mange forskjellige kredittkort/dyre smålån som vitner om uforsvarlig bruk. Det handler altså om å skjule sporene …

Regning én gang i måneden

Før fikk du kanskje tre-fire-fem regninger i måneden, på ulike tidspunkter. Eller kanskje en ny regning hver eneste uke! Det kan være både frustrerende og vanskelig å forholde seg til, og gjøre nedbetalingsprosessen vanskelig. Ved å refinansiere får du én faktura, én gang i måneden. Det er veldig enkelt å forholde seg til, og du ser hver eneste måned at beløpet du skylder minsker.

Du kan jevnlig få bedre betingelser

 

Refinansiering er ikke noe man gjør bare én gang, faktisk anbefaler vi at man gjør dette ganske så ofte (årlig eller annet hvert år). Dette fordi markedet forandrer seg stadig, samtidig som ens egen økonomiske situasjon også gjør det. Derfor kan man tjene mye penger på å refinansiere en gang i ny og ne.

Du får lettere skuldre

Ved å refinansiere har du gjort det første steget på vei mot å bli gjeldfri. For mange vil dette lette trykket på skuldrene, og man slipper å ha en stor regningsbunke liggende. Nå har du én enkelt sum å forholde deg til hver måned, og dette er motiverende for de fleste. Nå blir hverdagen trolig mye enklere (og bedre)!